top of page

výber z hrozna

Lektorský kurz tanečnej medicíny je pre mňa moje majstrovské dielo. Je to dieťa, ktoré mi pomáha priviesť na svet veľa dúl. Tie duly sú nielen moji drahí priatelia, učitelia a inšpirátori, ale aj moji klienti, ľudia, ktorí sa na kurzy hlásia.



Špeciálne vám chcem teraz o nich napísať, lebo vnímam veľkú vďačnosť, za to, že ich mám, že môžem robiť svoju prácu aj vďaka nim a že sú mi silnou inšpiráciou so svojim prínosom do môjho života a celkovej kvality môjho takzvaného „prenosu“ medicíny tanca k ľuďom.


Mám totiž za sebou 3 stretnutie, záverečné, už piateho behu Lektorskeho kurzu tanečnej mediciny a poviem vám, je to čím ďalej tým väčšia pecka. Túto skupinku sme sami pre seba pomenovali Neskorý Zber a ešte k tomu Výber z hrozna :-D vysvetlím prečo ...





Keď som na jeseň avizovala v médiách, že bude tento zimný kurz, tak sa mi naňho hlásilo oveľa menej ľudí ako sa zvykne a ja som nevedela prečo. Veď kvalita je stále lepšia, ja tento kurz milujem robiť stále viac a viac a pritom ľudí ubudlo...hmmm...pochyby nastúpili pekne do mojej hlavy...no naraz som si to uvedomila.


Totiž, hlásiť sa na kurz, kde ideš pekne hlboko hneď v prvej časti do prenatálu, to chce proste poriadnu dávku odvahy, odhodlania a vernosti samému sebe. Totiž, dolovať svoju vlastnú silu skrze pohyb, tanec, rozvibrovanie pamäte svojho tela a jeho buniek tak aby sa zobudila primárna sila prvých pohybov, ktorými človek v pre a perinatále budoval svoje vlastné telo, načrieť do tejto sily je fakt fuška. No a robiť to práve v období najväčšieho temna, hneď po „Dušičkách“ a počas celej tuhej tmavej zimy.... už chápete prečo ich volám výber z hrozna?





No prosto, vnímala som ich veľmi silno od začiatku. Skupina obsahuje aj dvoch mužov. Títo dvaja sa prihlásili do skupiny úplne bez výhrad a váhania a šli do toho naplno celý boží čas. Ach vedela by som vám o každom rozprávať príbehy...ale nebudem, lebo si ich veľmi vážim a ich proces je pre mňa veľmi vzácny.


A tak mi táto skupina prirástla k srdcu... boli ako odvážni plavci ktorí keď vidia hlbočinu, neváhajú a čľup a už sú na samom dne oceánu a vyťahujú odtiaľ absolútne podklady, perly, vzácnosti pre svoj život. Bolo nádherné s nimi zdieľať tieto chvíle. Bola to mnohokrát veľká sila, pozorovať, že napriek strachu a bolesti, ktorú pri odhadzovaní ilúzií o sebe a živote a pri trhaní vlastných reťazí a obručí, ktoré ich zvierali zažívajú, idú do toho, bez váhania a pochýb o sebe a svojej sile.



Prišlo ku mne skrze nich veľa premeny, múdrosti, skúseností ako lektor a pochopenia zas ďalšej vrstvy, niekoľko vrstiev ľudskej psychiky a somatiky. A zažila som s nimi veľa momentov, keď bez zábran a hanby ukázali najmä sebe a potom celému svetu silu a krásu svojej božskej iskry.


Teším sa, že medicína tanca sa ďalej bude šíriť do sveta skrze tento skvelý neskorý zber :-D vzácni to ľudia a ja som šťastná, že môžem povedať, priatelia srdca <3



Teším sa na ďalšie vydania tohto kurzu tanečnej medicíny. Vždy je to exkluzívny zážitok. Dotýkať sa sily a požehnania, ktorým liečivý tanec je a vidieť ako v ľuďoch otvára potenciál, slobodu a nové obzory je proste slasť.


Ďakujem že môžem.


Teším sa na vás priatelia, kurz je otvorený ženám aj mužom a jeho ďalšia časť sa blíži.

Už 28-30/04/2023 máme 1. stretnutie z troch. Viac TU:




9 zobrazení
bottom of page