top of page

Umenie v domoraji

Máme tú umelkyňu, maliarku, hlboko nacítenú ženu a vedmu Svetlana Benedíková, ktorá je zároveň aj mojou dobrou srdcovou priateľkou. Je u nás v Domoraji na celý týždeň, lebo ilustruje knihu od známej spisovateľky, duchovnej vedmy, mentorky, expertky osobného rozvoja a terapeutky Andrei Homolovej.


Prišla k nám, lebo zacítila v srdci, že najlepší priestor, kde jej tvorivý duch a duša budú mať priestor, pokoj a čas sa prejaviť je náš krásny Domoraj.


Fotky sú z mojej krátkej "prepadovky" u nej na izbe, lebo som zatúžila uvidieť na vlastné oči vznik silou presiaknutých obrázkov, ktoré Svetlanka tvorí.


Jej obrazy majú dušu, rozprávajú sami od seba a tiež vystihujú tú pravú podstatu a esenciu momentu, ktorý zachytávajú. Chcela som preto vidieť túto skutočne napojenú umelkyňu pri práci. A teda bol to zážitok. Tvorivá atmosféra pretkaná vôňou pasteliek a podčiarknutá rozloženými podpornými materiálmi o tvorbe a palety farieb v celej izbe len tak žiarili.


Tak som ju poprosila, či by som mohla o jej tvorbe uverejniť príspevok, lebo by sa mi toto tu v Domoraji nesmierne páčilo. Takže voláme týmto k nám všetkých umelcov, maliarov, spisovateľov, skladateľov, kohokoľvek, kto má potrebu prísť a tvoriť v krásnej čistej prírode, na pokojnom tichom mieste, v srdci lesa, no pritom blízko ku všetkému ak by niečo potreboval do civilizácie.


Domoraj je sám o sebe taká malá galéria umenia, kde obrazy, maľby, umelecké fotky a sochy, diela akéhokoľvek druhu majú zelenú, lebo umenie lieči.

Lebo umenie je nástroj životnej sily v rukách človeka a je to jedinečný spôsob ako komunikovať so svojou dušou a vnútornou krajinou. A nielen komunikovať, ale sa aj v nej vyznať a vyjadriť to, čo je potrebné do sveta o sebe.


...a preto ho podporujeme... Domoraj je tiež Umenia Raj.


32 zobrazení
bottom of page