top of page

Teambuilding Deichman

Milí moji, ja som taký polymorf čo to znamená? Že si s láskou a radosťou zatancujem aj s najosvietenejším človekom na spirituálnu hudbu, ale aj s človekom „nepolíbeným“ duchovnom a spiritualitou na úplne obyčajné pesničky z rádia a má to stále liečivý dosah.


Tanec je proste liek na všetky spôsoby. A ja ho proste milujem...a milujem ho rozdávať a oživovať dušičky v telách a osviežovať hlavičky novými poznatkami o samom sebe.

A v tomto duchu sa nesú všetky stretnutia v tanci. Aj také ako napríklad deň strávený s úžasnými žienkami a jedným mladým mužom na firemnom teambuildingu.


Títo ľudia dali tancu šancu vo svojom živote, hoci nie všetci sú nadšení pre tanec a prácu skrze neho. Dalo by sa povedať, že niektorí sami seba označili za „tvrdý oriešok“, či „poleno“ a podobne. A na konci všetky tieto tvrdé presvedčenia leteli von oknom a práve títo presvedčení zrazu vlnili rukami ako more, plynuli ako rieka a lietali po miestnosti ako víchor a skákali ako čerstvo rozhorený plameň.


A tak ďakujem za možnosť tancovať s ľuďmi, ktorí nepoznajú tanec ako liek, pretože tá radosť z pohybu a jeho prínosu nielen pre telo na úrovni endorfínovej, ale aj pre dušu na úrovni uvoľnenia, je skutočne nádherná.


A ešte čo na to tá hlava, ktorú mnohí chceme vypínať práve cez tanec? Práveže tá dostane svoje zaslúžené miesto...na krku, lebo tam patrí a práveže dostane veľké zadosťučinenie, pretože vďaka jej schopnosti si veci predstaviť, môžeme otvoriť srdce pre svoju cestu do duše a vrodenej múdrosti tela. A to je v skratke celý kumšt tanečnej medicíny. Vedieť uznať a pracovať so všetkými troma úrovňami nášho prejaveného aj neprejaveného bytia.


Nech teda žijú teambuildingy pre osvietené firmy, ktoré pochopili, že pre nich pracujú ľudia, ktorí okrem výkonu v práci potrebujú kŕmiť svoju dušu a mať veľkú radosť zo života. Potom firma prosperuje a rastie.


Ďakujem milá Tereza Winklerová , že si túto moju polymorfnú podstatu uzrela a ponúkla príležitosť tancovať s týmito skvelými ľuďmi.


A inak, tí niekedy, akože „obyčajní ľudia“, o ktorých si myslíme, že sú napríklad predavači topánok a podobne, bacha na nich, ukázalo sa, že medzi nimi sú obrovské duše, šamani a liečitelia. Tak ako v každom z nás.


Teším sa na vás v ďalších tancoch čo otvárajú naše pravé podstaty.


S láskou Marcela Berith




11 zobrazení
bottom of page