top of page

Tanec Vlčice - pozrieť svojej pravej tvári rovno do očí


Tanec Vlčice je seminár, ktorý celostne privádza ženy k svojej pravej podstate bez masiek, pretvárky, zbytočných póz a rolí, ktoré na seba vedome, či nevedome preberáme. Sníma z nás nálepky a očakávania, ktoré sme si sami dali, alebo sme prijali od okolia. Čistí vnútorné zranenia a traumy. Prepisuje staré programy vnímania seba, svojho tela, ducha a duše.


Vlčica - naša vnútorná pravda presvieti všetko skrývanie sa za maskami. Cítiš, že také niečo v tebe neexistuje? Že to máš vyriešené a za sebou? Tak práve teraz píšeš objednávku svojej vnútornej Vlčici, voláš ju, otváraš brány poznaniu.

Robíme to všetky v rámci prežitia, seba-záchovy a tiež na základe strachov. Ale niekedy i vedome, pretože je to pohodlnejšie, nechce sa nám do konfliktov, alebo nemáme silu. Nemať silu sa pre nás stáva stavom bežným a docela prirodzeným, až prestávame vnímať to, že sme sa od seba vzdialili.

A práve vtedy naša vnútorná Vlčica, teda, tá, ktorá v nás vie kto sme, aké je naše poslanie na Zemi a aká je naša pravá esencia radosti zo života vystrelí na lov po našej autenticite, pravdivosti a návrate k sebe. Práve táto nás ženie do mnohých životných situácií, o ktorých občas vravíme, že sme v nich ani nechceli byť a takto sme si to nepredstavovali a sťažujeme sa a nariekame. Áno, navonok to vypadá, že sme sami seba nedostali do nepríjemnej situácie, no opak je práve vtedy pravdou. Vtedy sa naša Vlčica teší, že je tu zrazu možnosť, že ju zbadáme. Že v hmle našich smútkov, tragédií, bolestí, stratenosti, zmätku zahliadneme jej jasné múdre jantárové oči.


Má mnoho aspektov no najparadoxnejšia je v nej esencia jemnosti. Práve tancom sama sebe môžeš odkryť a darovať ohromnú dávku nežnosti, vnímavosti a ohľaduplnosti k sebe. Tancom môžeš získať a zavnímať svoju vlastnú hodnotu skrze spojenie sa so svojim telom.

V tele sa pre teba odhalí ďalší závoj a zbystrí sa tvoja intuícia, jasná vízia, pohľad, vedomie. Jasné cítenie čo je pre mňa dobré a čomu sa radšej vyhnem. Viem, kedy ostať ticho a kedy zavrčať, resp. zarevať a to poriadne. To je jeden zo základných darov Vlčej medicíny pre nás. A to otvára daľšiu kapitolu, ktorej by sa mohol venovať celý jeden rok na nejakej univerzite, ktorá by nás učila ako správne žiť. Sú to naše hranice. Tanec Vlčice prináša cit pre vedieť kedy povedať nie. A zároveň príležitosť zakričať to najsilnejšie NIE, aby konečne mohlo prísť to mohutné ÁNO pre náš vlastný a slobodný život.

Sloboda - aspekt Vlčice, ktorý spočíva v poznaní a zažití všetkých hore uvedených. V tanci ich možeš ochutnať, vytiahnunť z vlastneho systému svojej bytosti a prijať v nasledovnom autentickom žití.


A presne v tom následovnom žití po Tanci Vlčice prichádza prekrásny a pokoj prinášajúci aspekt zrelosti a múdrosti. Aspekt, ktorý silno v esencii medicíny Vlčice cítim. Je to tá, ktorá v nás vie a už nemusí bojovať za nič. Nemusí sa ničoho zastávať, vie, že neexistuje tyran ani obeť, neexistuje dobro alebo zlo, neexistuje rozdiel medzi mužom a ženou ...a mnohé iné a zároveň paradoxne všetky rozdiely vidí a prijíma. Pochopenie prichádza ako DAR, je to ten diamant v útrobách najhlbšej bane, ktorú si vyhĺbila svojou úprimnosťou k sebe.

A ako bonus zacítiš na Tanci Vlčice aspekt láskavosti. Prijatie, svorka, súdržnosť. To všetko pocítiš v kruhu, verím, lebo ja to cítim v sebe a ak si sa dočítala až sem, tak mnohé z toho je v tebe. Kapacitu vytvoriť bezpečie máme v sebe všetci.


Teším sa dotancovania s tvojou vnútornou Vlčicou, láskavou a smelou žiť svoju ozajskosť.


S láskou Marcela Berith


TANEC VLČICE NA LOVINKE - 21 - 23/02/2020


O LEKTORKE: MARCELA BERITH


244 zobrazení
bottom of page