top of page

Tanec pre Dušu Ženy v Bratislave - júnové stretnutie


Viete, v Bratislave som žila 10 rokov a zažila som tam veľa chvíľ, ktoré ma vyformovali do ženy, veľmi schopnej, silnej a vnímavej. V minulosti som mala trochu pocit, že to mesto malo na mňa drsný vplyv, lebo celé je také. No víkendy v Bratislave, počas ktorých pravidelne tancujem so ženami a robím individuálne tanečné terapie ma postupne silno presviedčajú, že som mala skreslený názor.


Ženy, ktoré prichádzajú za mnou v tomto meste tancujú s takou nesmiernou vernosťou k samej sebe, autenticitou a otvorenosťou, že je to pre mňa hlboko dojemné. Vidím sa v nich. Vnímam seba a svoju cestu v ich odraze a žehnám svojej práci, ktorú aj vďaka týmto ženám, nielen v Bratislave, ale všeobecne, čím ďalej tým viac milujem.


Keď žena rozžiari v sebe poznanie svojej vlastnej duše skrze tanec, alebo inú formu umenia, je to ako keď sa v temnom lese zasvieti malinké svetielko nádeje. A Celý vesmír sa vtedy díva. Na každej z nás záleží ... to je veta, ktorá mi v srdci rezonuje už veľmi dlho. A chcem vám ženy, každej, ktorá ste so mnou pretancovala nejaké tie minúty v otvorenosti k samej sebe, poďakovať.

Gándhí povedal, že keď chceš vidieť vo svete zmenu začni od seba. Sú to slová múdreho muža, ktorý ich aj žil. A ja na svojich cestách za vami do Bratislavy a ostatných častí sveta zažívam dôkaz toho, že sa stále viac a viac žien a mužov rozhodlo zastať sa týchto slov. Som na nás nesmierne hrdá.


Ďakujem, že žijem práve v tejto dobe, keď sa v kolektívnom poli dejú obrovské zmeny. A som vďačná svojej duši, že sa rozhodla v tomto rytme zmeny tancovať svoju životnú púť. Nech všetky naše duše tancujú s nami svoj vysnívaný tanec a v tom nám naše telo i myseľ, všetko prestúpene božskou jasnosťou, pomáhaj.


S láskou Marcela Berith



7 zobrazení
bottom of page