top of page

Lektorská štvorka

Bolo krásne stretnúť ich znova... absolventov Lektorského kurzu tanečnej medicíny na pokračovacom kurze, ktorý ešte rozšíril ich poznanie, skúsenosti a zážitky v oblasti tanca, ktorý lieči.

Preskúmali sme spolu fasciálny svet a to ako je napojený na našu nervovú sústavu a kam sa cez neho môžeme až dostať. A nebol to iba prenatál, tých úrovní sa nám odhalilo oveľa viac.


Tancovali sme v tanci vesmírnej nekonečnej pulzácie, kde sme otvárali svoj svet zo stredu nášho tela a znova sme čakali na prirodzený impulz k opačnému pohybu, k uzatváraniu. Vnímali sme svoje centrum života a sily a ako vplýva na náš život a rozhodovanie.


Poznávali sme zas kus seba. Seba a svoje emócie, vnímali sme ich farby, intenzitu a to, aký dopad majú na náš život, vzťahy a postoj k sebe samému.


A vzťah k sebe dostal naozaj riadnu práčku, pretože tanec s tým, čo na sebe najviac nemám rád/a a čo mi spôsobuje stagnáciu v živote, alebo naopak obrovský reflux, bola jedna z najhlbších techník a bádaní vo svojich svetoch, vo svojich vnútorných úrovniach bytia.


Časť hlbokej introspekcie sme uzatvárali tancom so svojim posvätným egom ako našou neoddeliteľnou súčasťou a s našou dušou a neuveriteľné veci sme sa skrze tak jednoduchú vec učili o nás samotných.


Nakoniec sme prešli rituálom uznania našich vlastných ilúzií a vzdali sme im vďaku a tým sme zavŕšili hlbokú a úprimnú cestu za poznaním svojej vlastnej kapacity milovať, svojej vlastnej sily, našich tieňov, ktoré odmietame a strachu ale tiež slobody a tvorivého potenciálu.


Toto je čo chcem robiť, toto je čo ma napĺňa a milujem ísť do liečivej hĺbky a milujem byť súčasťou toho procesu, kde každý prechádza svojou krajinou no spolu tvoríme jeden svet a celok. Som vďačná a cítim ich stále a s láskou tu, v sále Domoraja.


Kedykoľvek prejdem okolo, pohladím dvere od sály a spomeniem si na nich a na pocit, ktorý priniesli do môjho poľa.


Ďakujem za vás milí moji terapeuti a medicinwomen a medicinman. Teším sa na ďalšie vydania tohto nádherného pokračovania a verím, že keď vás to oslovuje, prídete tiež na Lektorský kurz Tanečnej Medicíny s Marcelou Berith.



25 zobrazení
bottom of page