top of page

Kamaráti do deště

VČERAJŠOK MA VEĽA NAUČIL


Prvý krát som vysielala sama online stream tanečnú medicínu pre našu uzavretú skupinku kurzu Cestou Probuzení so Štepánom Budilom. A zároveň som po dlhej dobe pocítila skutočne kamarátstvo od muža, mužov hneď dvoch.


Príbeh začal v piatok, keď mi Štěpi Štěpán Budil napísal s nápadom viesť tanec so strachmi pre našu skupinku...bolo to také super spontánne silne a také originálne, presne také ako je Štepán a jeho esencia, že som sa hneď naladila na tuto nôtu. Videla a cítila som, že je to presne čo ma odštartuje a bude nám v tanci mega dobre...Štepi má na toto dar, zobudiť a vyburcovať zapáliť iskru v človeku.

Zabudla som však že nemám technické vybavenie na to aby som kvalitne preniesla zvuk hudby aj hovorené slovo naraz...

Nejak som cítila že to dobre dopadne a čuduj sa svete ... ja som sa fakt nebála vedela som že to bude v cajku.


No a to, čo sa stalo bolo viac ako dobre.


Proste prišiel môj mega kámoš Radim Kuchař , ktorý je veľké srdce a na moju prosbu či by mi s tým ako zvukár najlepší na svete nepomohol zareagoval: „Sadám do auta a jedu k tobe.. to dáme“


A tak sa stalo, že 14 ľudí TANCOVALO ONLINE a medzi nimi skoro polovica MUŽI. Tanec sa otvára pre mužov a v muži sa otvárajú tancu. A ja sa otváram online tancovaniu ... svet bude v poriadku.


No ale najhlavnejšie, čo chcem povedať je to, čo ma najviac hreje pri srdci. Priateľstvo od mužov. Kamaráti do deště. Muži, ktorí píšu hneď ako ich napadne parádny nápad, neváhajú, nepremýšľajú a nič nekomplikujú, len plynú s flow krásneho tvorivého nápadu. A k nim muži, ktorí sadajú do auta bez otázok, bez podmienok a vravia, to dáme.


Toľko dôvery, podpory, pokoja a super pocitu mi od týchto mužov proste prišlo, že mi nedá si to nechať len pre seba. Ďakujem vám muži, kamaráti moji. Veľa to pre mňa znamená, oveľa viac než viem vyjadriť v článku.


Byt v súzvuku s mužmi som vždy chcela. Vnímam vo vás muži veľa krásneho čo dávate svetu i nám ženám a vašim kámoškám. Chcem aby ste vedeli, že si vás veľmi vážim a ste super.


Štěpi, ďakujem, že si v mojom živote ako kámoš, hoci sme sa ešte nestretli naživo. Že ma zrieš, vnímaš moju prácu a moju esenciu. Je to pre mňa DAR. Cítim vďačnosť, rýdzu a pravú vďačnosť za prítomnosť priateľa v mojom živote.


Radimko, ďakujem ti za bezpodmienečnosť a ochotu a skvelý rozhovor večer po tanci o veciach, za ktoré by nás kedysi v 16 storočí upálili...a vnímam že aj dnes treba kus odvahy na to ich nosiť v srdci a hlásať. Vzájomná pomoc a to, že sa zrieme je vzácnosť a som rada že to s tebou aj s Marcinkou tvojou mám. Ste u nás kamaráti vždy vítaní.


Ďakujem aj vám milí moji, že ste dočítali až sem. Chcela som veľmi silno zdieľať s vami svoj pocit, lebo po dlhej dobe sa mi uľavilo. Práca so strachmi, ktorú som zahájila nedávno a bola podporená aj prácou so Štepánom prináša plody.


Ak vás niečo trápi a zožiera a viete že to nie ste vy ale ilúzie mysle, nájdite si kamaráta, u ktorého vnímate, že vás zrie a vie vám pomôcť na vašej ceste, ktorú s jeho pomocou aj tak prejdete každý len sám za seba.


Tá radosť a život čo sa vo vás rozbúria stoja prosto silno za to. A prídu mnohé uvedomenia a vďačnosť.


Mne dnes za priateľstvo s mužmi.



P.S.: Štepán je právom Budil, pretože svojimi workshopmi a schopnosťami inšpirátora a svojim vlastným autentickým životom prebúdza ľudí na ceste k sebe a podporuje realizáciu toho čo nás napĺňa a môže živiť kuknite jeho Stránky Sobě pánem se Štěpánem

Radim so ženou Marcelkou poriadajú skvelé besedy a akcie na Morave a tiež právom svoju agentúru nazývajú Tak Jinak - Morava Ich akcie sú plné života a pravdivosti, na nič sa nehrajú a vždy voňajú človečinou.









13 zobrazení
bottom of page