top of page

"Dlho som na teba čakalo" - tvoje telo


Videla som krásny obrázok. Nahá žena sedí v kuchyni pri káve a s láskou objíma svoje telo a vraví mu...Počúvam Ťa.... Telo jej na to odpovedá...aaaach, tak dlho som na teba čakalo. Tento obrázok mnou veľmi pohol, pretože niečo vo mne veľmi dobre rozumelo tomuto pocitu. Je to jeden z dôvodov prečo tancujem celý život. Telo má pre mňa vždy plnú náruč dopisov od mojej duše.


Tanec je priamym spojením troch veličín v našom systéme existencie, tela, duše a vedomia. Sú rôzne druhy tanca, ktoré nám sprostredkujú pohľady do vnútra seba. Najčastejšie a najradšej používam tanec intuitívny, šamanský, ktorý vedie cez predstavivosť a cez telo k introspekcii, kde sa dotýkme rôznych úrovní psychiky a rôznych častí duše v nás.


Tento spôsob tanca nás môže priviesť k priamemu napojeniu a spojeniu s našim najvyšším "Ja", ak mu to dovolíme a povolíme strachy a bariéry ega, ktoré nám v tom v bežnom živote niekedy bránia. Tanec priamo a účelovo pracuje presne s týmito prirodzenými blokádami, alebo cenzúrami, ktoré máme nastavené v každodennom živote.


Je to niečo ako modlitba v pohybe. Počas modlitby pomocou slov odriekaných vytvárame cestičku z vedomej pozornosti do podvedomia, rozširujeme možnosti vedomia a tým poskytujeme vyšším silám Univerza zosilnieť svoj "hlas" a hneď vieme, čo je pre nás dobré, uľaví sa nám, máme pocit, že vieme to, čo sme potrebovali vedieť. Klesajú strachy a úzkosť, telo je zaplavené endorfínmi.


Telo, presne ono, presne to je ten dôležitý činiteľ v celej tejto vesmírnej hre. Telo v tanci je ako umocnená modlitba, pretože je priamo spojené s našou psychikou. Všetko čo sa v nás odohráva sa prenáša na telo a je to na ňom vidieť a cítiť.


Dobrá správa je, že to funguje aj naopak. Všetko, čo telu dovolíme a povolíme prežiť sa odrazí na našom vedomí. Preto, ak rozšírime svoje pohybové resp. tanečné vnímanie a možnosti v tele, rozšírime tým svoje vedomie. A vytvoríme tak väčší priestor pre slová a odkazy, ktoré nám vyššie vedenie posiela cez náš pohyb a Tanec Duše.


Seminár TANEC PRE DUŠU ŽENY v Bratislave 17.10.2020 pracuje presne s touto tématikou milované ženy.

Pozývam vás sa spojiť so sebou cez prirodzený, naladený na seba, intuitívny tanec.






369 zobrazení
bottom of page