top of page

Léto s kongresem plné tanca, spevu, stretnutí

Doteraz som len letmo vnímala, že je leto...ale po tomto víkende sa to rozšlapalo poriadne. Holt...Kongres Inteligentního pohybu je akcia, ktorá každého polroka teší všetkých pohybu, osvety a nových pohľadov na svet chtivých v Beskydách na Morave. Patrím medzi nich aj ja.


Terezka Winklerová je usporiadateľkou tohto skvelého festivalu pohybu, nových prístupov k telu, mysli aj duši a každým ročníkom neprestajne prekvapuje s tým, koho na kongres pozve a vytvorí tým perfektnú príležitosť rozvíjať sa paralelne na mnohých úrovniach. Páči sa mi na nej a tým aj na celom Kongrese, že z globálneho hľadiska ponúkne niečo na pevné zakotvenie v Zemi, aby sme neskôr mohli zaletieť bezpečne do výšin nových a nepoznaných fénixových obzorov.


A tentokrát pripravila pre nás ešte ďalšie prekvápko a myslím, že sa zrodila bytôstka, ktorá má pred sebou slávnu letnofestivalovú budúcnosť. Léto s kongresem bolo totiž kombo úžasných koncertov s besedami a zážitkovými aktivitami ako tanec (intu aj salsa), spev, bubnovanie, divadlo, chôdza po črepinách, masáže a dotykové lázne a napapať dostali aj naše čuchové receptory pri ovoniavaní a skúšaní terapeutických účinkov vonných olejov a mnoho ďalšieho.


Poďte si so mnou postupne pozrieť celý letný festival Léto s kongesem inteligentího pohybu v obrazoch:


Besedy na Vílí Louce: Helenka Máslová, Margit Slimákova a Janko Rak a Jarko Dušek.


Forman voices stage: Janička Šelle, dve mega baby Moja´sMoju :-D, skvelá bubnovaco-zážitková a spevácka skupina Luna, úžasný Patrik Kee Kedzierski a milovaná Eniesa <3



Energetic stage: Zuzinka Váchová s intu hrami a salsou a ja presunuta pod strom počas vystúpenia skupiny Luna...to sa proste nedalo odolať. Spojili sme sa a náš intuitívny tanec prenádherne súznel s ich vystúpením a nechali sme sa viesť a zažívali prekrásne prepojenie v danom momente v tu a teraz. Jeden z najsilnejších zážitkov v mojej práci...keď nechávam plynúť a neriadim svojim chcením nič tak sa skrze priestor vytvorený deje božstvo a medicína tanca. Ďakujem drahé ženy zo skupiny Luna a tiež Miška a Dan Plecháčkovi, ktorí tejto skupine dali iniciáciu a dávajú svoje hudobné majstrovstvo a náboj.



čarovná tůňka, kde sa odohrávalo veľa voňavo, hravých a hlbokých stretnutí...aj sami so sebou. Terezka Anthem Terra, Danielka hanáková, Vladenka Rychlík a Dan a Miška Plecháčkovi.



A nakoniec na nežne vyzdobenej Vílej Loučce sme sa všetci stretli v krásnom aj nakoniec velice dynamickom zdieľaní. Janko Rak doplnil informácie o kvantovke, Jarko Dušek vtipne dovysvetľoval pre nás menej fyzikálne zdatných a Plecháčkovi naladene zahrali v rytme každého odvážneho, kto si sadol v strede kruhu na stoličku a vyskúšal si aké to je byť videný, vnímaný a cítený. Nakoniec sme si dopriali neprenosný zážitok spoločnej tancovačky v rytme bubnov Mišky a Dana a niekoľkohlasného spoločného spevu.


Tak a ja už sa veľmi teším na ďalší ročník a ďakujem, že som to mohla zažiť.


A zopár prekrásnych stretnutí s priateľmi, láskami, spolucestovateľmi touto planetou a krajinami od Absurdistan po ....no my už vieme až pokiaľ. Vďačná som, že vás mám <3





Ďalší ročník Kongresu Inteligentního pohybu môžete zažiť opäť v Rožnově pod Radhoštěm v dátume od 1. - 3. 10. 2021. INFO A VSTUPENKY TU: www.kongresip.com



168 zobrazení
bottom of page